Recept
Kladdkakemuffinsen blev jättegoda! :-)
Här kommer receptet!
(från ninasmat.se)
Ingredienser:
2 ägg
100g riktigt smör
½ krm äkta vanilj (ren)
¾ dl grädde
100g mörk choklad (högprocentig)
(Jag tog även 2 tsk Sukrin)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa äggen, så fluffigt det går.
3. Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält.
4. Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt.
5. Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min.
6. Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans.
Serveringstips:
Servera gärna med en stor klick grädde o hallon.
servera en klick vanilj kesella (1 burk lättkessella, 1-2 krm vanilj o lite honung) till, (följer man Lchf diet rekommenderar vi att servera klickgrädde o hallon).
Prova!