Äntligen sol & god frukt!

Idag har solen äntligen hittat hit igen. :) Det är så himla varmt här! Vi rör oss från solstolen till havet, det är ganska lagom. På kvällarna åker vi in till "centrum" och äter mat och kikar i affärerna. Jag har till och med sprungit några gånger på mornarna. Varmt men skönt! Det går ingen nöd på oss, det är faktiskt helt underbart. Kunde inte ha blivit en bättre bröllopsresa! Vi njuter varje sekund och har det helt wonderful!

Något som vi föräter oss på här är frukt! Passionsfrukt. Mangosteen. Mango. Ananas. Drakfrukt. Vattenmelon. Pomeleo. Mini- bananer. Listan kan göras lång. :) Frukt- shake är jättegott och billigt här. En sådan kostar ca 5 kr.


Mangosteen. Innuti finns god vit frukt! Supergod!



Bruschetta. Vi åt det till förrätt ikväll på en Italiensk restaurang som hette Godmorning Vietnam. Jättegod!


En och annan Saigon Bia slinker ner i värmen. Joel dricker fler, jag dricker färre. ;)

Nu kändes det som en riktig matblogg.


Imorgon är det nyårsafton. Det blir lite fest för oss här på hotellet och innan det ska vi äta hummer på vår favoritrestaurang! Vad gör ni på nyår? Dela med er!


Kontraster

Här åker man hela familjen på moppen. De vuxna har hjälm men till barn finns inga hjälmar. När man köper säng fraktar man den på moppen. Det går jättebra att binda fast sig i sängen. Att hela ekipaget blir två meter långt, det verkar inte bekymra någon. Här äter man nudelsoppa (Pho Bo) till frukost, lunch och middag. Här umgås familjerna i stort sett hela dagarna, jobbar gör man kanske i släktens restaurang. Lite kontraster mot hemma. :)



Vi har fått en liten vän. Vi kallar honom Hugo. ;)


En kväll vågade den lilla Geckon krypa upp på bordet.


Vi har inte shoppat någonting än. Finns inget vettigt att handla här, det mesta är "turistkraffs". Har lite mer förhoppning på HCMC. :) Men vi får se.


Nu har vi en vecka kvar här. Lite längtar man hem till nära och kära men jag skulle kunna ta vädret med mig. ;) Tog en liten paus från stranden, det är molnigt igen (dåligt väder för tillfället här i Mui Ne, innan vi kom var det soligt i en vecka!), men nu ska jag ner till Joel igen. Dagarna går så fort här! Det är skrämmande!

Puss!


Pernilla och Petra: Vi får kika på sådana till tjejerna men jag är skeptisk till att dom finns här. Vi håller ögonen öppna, jag vet vilka dressar ni menar. :) Kram!!
Maria: När åker ni? Det var väl i januari? Kram!!

Hemresa?

Tänkte ge en liten uppdatering ang. hemresan. Igår kväll hade vi lite mejlkontakt med Flygstolen, bolaget vi bokade genom. Hon som vi pratade med hävdade att hon mejlat redan den 7 december om de nya flygtiderna och våra olika alternativ. Joel hade inte fått nått mejl då utan endast en påminnelse den 15 december. Ord stod mot ord. Vi hade verkligen inte något lust att sitta på flygplatsen i Peking i 25 timmar!!! Pengar tillbaka var det inte heller frågan om eftersom det gällde innan resan var påbörjad. Alltså innan den 14 december, dagen då vi reste.

Vi var ganska irriterade över att inte Flygstolen tagit kontakt tidigare, kanske försökt att ringa oss innan vår avresa. När klockan äntligen slog nio imorse, svensk tid, kunde vi ringa upp tjejen på Flygstolen. Hon erkände inte att det var de som har gjort fel men hade faktiskt lyckats hitta en resa som kanske var liiite bättre. Så nu har det ordnat sig till det bästa! Vi landar samma tid som från början i Sverige men flyger sex timmar innan planerat från Ho Chi Minh City. Åtta på kvällen åker vi först till Bangkok med Thai Air. Sedan till Peking med Air China, spendera 6 timmar på flygplatsen och sedan äntligen hem till Sverige. :) En lång hemresa med andra ord. Två mellanlandningar, men bättre det än 25 timmar på Pekings flygplats (som jag trodde väntade oss).

Allt ordnar sig, som vanligt. I takt med att allt ordnade sig började solen lysa på oss igen här i Mui Ne. :)



Flyg aldrig med Air China! Det har strulat från första början.

Ha en bra kväll! Vi ska dricka vin, äta krabba och fira! Puss!


Air China

Flyg aldrig med Air China! När vi skulle hit ändrade dom flygtiderna, eller datumen, och vi fick åka två dagar tidigare. Nu har vi fått ett mejl att vårt flyg är inställt från Peking till Sverige!! Jag bryter ihop! Varför?


Vi fick tre alternativ:

◊Flyga till Peking som planerat men vänta på flygplatsen i 10 timmar innan planet till Sveige ska gå. En flygtid på 26 timmar!

◊Flyga som planerat till Peking men därifrån till Frankfurt och sedan till Sverige. Vi skulle då komma till Sverige 12 timmar senare än planerat.

◊Full återbetalning för hela resan.

Vi har kikat på andra flyg nu och ingen passar eller så är dom jättedyra! Kan det verkligen vara så att vi kan få HELA flygresan återbetald? 20 000 kr?

Vi är ganska förbannade på Air China för tillfället!

Imorgon ska vi ringa Flygvaruhuset och fråga vad som gäller med full återbetalning. Hur mycket pengar det rör sig om. I så fall bokar vi plan med Qatar den 4 januari och kommer hem en dag tidigare, det var billigast och det flygbolaget är bra. Vi orkar inte med en till flygresa på 26 timmar!

 


Sand dunes

Idag har det varit molnigt. Ingen höjdare. Vi låg lite på stranden på förmiddagen innan vi tröttnade och gick till en liten restaurang som de andra Valboborna tipsade om. Där åt vi Hot Pot (kokande buljong med grönsaker, nudlar och räkor i en gryta som ställs fram på bordet, jättegott!) fruktshakes och bananpannkaka till efterrätt för ca 50 kronor!!! Cheap! ;)

Efter lunchen hyrde vi en moppe och tog oss till de bedömda sanddynorna på Mui Ne. Det var häftigt att se. Som att vara i öknen. Ungefär.





Vi fick hyra en stjärtlapp att åka med. Det gick väl inte direkt jättefort ;)


På vägen hem stannade vi till i Fishing Village i Mui Ne. Där låg inte bara en fiskebåt.






Här är utsikten från vår balkong nu på kvällen. Mys!



Vi har det bra och längtar inte hem. Men nu blir det soldansen på stranden för mer moln vill vi inte ha! ;)


Pics

Visar lite bilder från vårt hotell.









Idag har vi haft en skön dag i solen! Jag började dagen med en kort joggingtur. Säga vad man vill om träning under semestern men det är faktiskt ganska skönt att röra lite på sig mellan alla goda shakes och mat. ;) Joel är av helt annan åsikt. Har man semester ska man slappa. Så honom får jag inte med mig på någon joggingtur men vi tog nyss en slapp- promenad på stranden. Alltid nått.



Här kommer lite bilder från igår kväll.







Ibland är världen bra liten. Idag vid poolen började vi prata med en svensk familj. Jag frågade var dom bodde, gissa svaret? Joo, dom bodde i Gävle, eller faktiskt Valbo! Haha! Vilket sammanträffande. Dom hade varit här en vecka och tyckte det var jättebra.

Nu sitter vi på balkongen och slappar. Vi har utsikt mot poolen så det är mysigt!


Hoppas ni inte snöar inne.

Puss


Carro:
Det är lite tråkigt att inte vara med! Ni får ha så roligt så får vi alla smaskiga detaljer när vi kommer hem. ;) Saknar dig! Puss

Mui Ne

Hoppas ni hade en bra julafton igår. :)
Vi hade det trevligt och åt god fisk.


En liten färggrann (?) gran.


I morse åkte vi vidare! Nu är vi i Mui Ne efter en resa som innehöll både flyg och taxi (+ en punktering). Taxichaffören stannade på ett matställe som inte liknade nått vi sett förrut. Det fanns fruktstånd. Mat. Vietnamesiska delikatesser, typ torkat kött, osv. Vi åt nudelsoppa som jag tror det var rått kött i! UHH! Vi skippade köttet och åt endast nudlar. Dom var goda i alla fall.

Här har vi riktigt sköna sängar och kuddar jämfört med förra stället. Kommer sova som en prinsessa i natt. (Det finns till och med RIKTIGT kingsize täcke jämfört med lakanen som vi är vana vid). Vi har en pool och poolbar. På Phu Quoc var det ganska lugnt och fanns inget direkt att göra på kvällarna men här finns en hel del affärer att gå och strosa i. Om det är nått av värde vet jag inte än. Hittade en Rip Curl affär med mycket fina kläder till halva priset jämfört med hemma. :) (Dock inte superbilligt eftersom det var äkta vara)

Vi bor en bit utanför centrum (6 km), det är lite synd, så vi tog bussen in nu på kvällen. Det gick på 7000 Dong, ca 2 kr. Inte så dyrt va? Det är lite billigare här verkar det som. Vi åt vårrullar till förrätt, två varmrätter, två mojito (dom var goooda Sara B :) ) och vatten för 50 kr!

Det är ganska mycket turister här, inte alls lika inhemskt som Phu Quoc. Vi ser inte lika mycket av Vietnamesernas vardag här. Men det är spännande med ett nytt ställe att utforska. :)


Puss och godnatt!



PS. Jättebra internet- uppkoppling på rummet så vill ni Skypa funkar det kanon! :)


God Jul

Önskar Er alla en God Jul!
Njut av gott god mat, nära och kära.

Vi ska ut och äta med några bekanta från hotellet. Två andra svenska familjer. Imorgon flyger vi vidare till Mui Ne för att sedan åka taxi i 5 timmar. :)

 

Puss och Kram från ett VARMT Vietnam!

 

Jätteroligt att ni är flitiga i kommentarerna, så roligt att logga in och hitta några nya kommentarer. :)


2 dagar kvar...

Vi har varit här på Phu Quoc i fem dagar nu! Två ynkliga dagar kvar. Tiden har gått rasande fort! Hoppas inte nästa vecka går riktigt lika fort.

Igår hyrde vi moppe igen för ca 25 kronor. :)

Vi skulle åka till en strand som BBC utsett till en av världens vackraste gömda stränder 2008. Stranden var vacker. BBC hade rätt. Km efter km sandstrand och vi var de enda där. Happy!!





Vägen dit var inte den bästa. En skumpig grusväg. Jag kände inte min rumpa när vi var framme! :) Vi åkte genom en liten by. Helt omöjligt för bilar att ta sig fram här. Endast mopeder.



Det är så mysigt med alla små floder som rinner genom landet.



Efter lite sol och bad på den öde stranden åkte vi vidare hemåt. Vi stannade på en restaurang och åt mat. Fried rice with seafood och öl för Joel. Jag tog nudlar med seafood. Vi drack kaffe efter maten och notan slutade på ynka 50 kr. Jättegod mat på en jättefin restaurang som såg helt nyöppnad ut. Bredvid höll de på att bygga världens hotellkomplex.



Här är utsikten från restaurangen. Det gick båtturer dit för gäster som ville äta.



Igår kväll åt vi mat på Le Bistrol. En fransk- vietnamesisk restaurang. Lite solbrända börjar vi bli. :)

Ofta är det molnigt här på morgonen för att sedan spricka upp. Eller tvärtom. Men för det mesta är det skönt när solen går i moln för det är otroligt varmt! Kanske 30 grader varje dag. Om inte mer!

Nu är ni lite uppdaterade. Vi har förstått att det pågår julstress hemma. ;) Den saknar vi inte! Vi har ingen julstämning alls, kanske infinner den sig imorgon? Förutom att det överallt finns julgranar och hemsk julbelysning som vietnameserna tror vi västerlänningar uppskattar. :)

Men ta det lugnt i stressen och njut av JUL! Tänk en  smula på oss imorgon. ;) Vi kanske kan skypa? Vi är i alla fall beredda med datorn.

Puss på er!


Dagarna rullar fram...

... och vi vill gärna stoppa tiden i detta underbara paradis! Flera gånger varje dag tror vi knappt det är sant! Vi passar på att njuta av varandra, god mat, frukt och värme.


Detta möter oss varje morgon. Till vänster en restaurang. Rakt fram havet och stranden.



Det ända som är jättejobbigt är alla myggor! Usch! Vi har myggbett stora som femkronor! Tur djungelolja finns. :)


Här åt jag stekta nudlar med seafood. I maten låg det hela bläckfiskar! Men det var gott.


Den här solnedgången tittar vi på varje kväll. Kärlek!





Vi skulle vilja att alla åkte hit NU och utforskade denna lilla pärla. Om 5 år kommer nog inte den här ön se ut som den gör idag. Idag var vi ute på äventyr men det kommer


Ett paradis

Igår var det molningt så vi hyrde en moppe för 100 000 dong (30 kr). Vi åkte och kikade på ett populärt vattenfall.






Efter det lilla äventyret åkte vi vidare mot en liten fiskeby. En liten kille hade lyckats fånga en ödla som han knutit ett snöre runt halsen. Han slängde runt med den stackars ödlan i en pinne.


Han visade lyckligt upp sin ödla! Djurplågeri?

Det skulle finnas en strand med kritvit sand och turkost vatten. Vi lyckades hitta den. Det låg kanske två hotell på hela stranden och sanden var helt vit!

Sao Bao





En liten glasscykel. :)


På vägen hem tog vi vägen efter Long beach. Där finns det stora planer på att bygga hotell. Några vietnameser grävde ner gatubelysning efter vägarna för hand. Det var ingen asfalt på vägarna, bara rött grus.


Helt fantastiskt! Vi körde km efter km och det fanns ingenting på stranden...


... förutom några betande kor.


Snacka om strandläge?

Om 10 år tror inte vi det är så här öde efter Long beach.


Kaffet vi dricker på morgonen är grymt gott!



Massa god frukt handlar vi på stranden!





Nu dör batteriet på datorn snart och jag ska kila ner på stranden och sola. Klockan är 09.15 här. Joel är ute och dyker och kommer tillbaka i 15 tiden ungefär.

Ha en bra dag hemma! Vi hörde på Skype igår att det var grymt med snö! :)

 

P & K


Sandstrand och kall öl

Jag skulle bara kika in nu på kvällen och se om det fanns internet på rummet och det gjorde det. Lägger upp lite bilder senare. Ikväll åt vi grillade räkor, ris och grönsaker för 30 kronor! Billigt! Då var två öl inräknade. :) Jag håller på att lära mig dricka öl. Deras Saigon beer är faktiskt god. ;)

Phu Quoc. Vi äter gott och billigt. Vi får massage. (En timmes helkroppsmassage för 20 kronor per person.) Vi solar. Vi badar i 30 gradigt vatten. Vi har det ganska bra helt enkelt! Synd att klaga ;)


Cu Chi tunnlarna & Phó 24

Nu ligger vi hemma i sängen, äter våfflor och färsk ananas efter en hel dag på resande fot. Vi gick upp 7.30 för att äta en liten annorlunda frukost. En del saker undrar man om det verkligen hör hemma på frukostbordet men efter lite letande åt jag rostad toast med marmelad och lite omelett som en kock tillagade på plats. Joel provade även deras specialitet som börjar på Phó ..., som är nudelsoppa med biff. I varenda gatuhörn står dom och tillagar detta.

Igår bokade vi en resa till Cu Chi tunnlarna som ligger 5 mil från HCMC. Vi betalade 15 Dollar per person och fick då åka på Saigon River med en båt.

 


Människor bor efter floden i båtar och hyddor.


En del har ganska fina hus. De här låg på ena sidan floden.


En del har det lite mer spartanskt. Detta låg på andra sidan floden. Vi såg även några som tvättade sina kläder och badade i den smutsiga ån.

Båtresan tog ungefär 2 timmar.


Cu Chi tunnlarna var verkligen intressant att se! Vietnameserna byggde tunnlar under jorden som var 250 km långa. Under kriget bodde det 16 000 personer där för att skydda sig mot fiender. 


Ett "Foxhole" i marken. Joel provade att krypa ner men jag har det bara på film.


Joel kröp ner i tunneln. (Inte han på bilden)



Många förknippar Vietnam med krig men landet har så mycket mer än ett 20 årigt krig i sitt förflutna. Av det lilla vi har sett är det ett helt fantisktiskt land! Människorna är så trevliga och vi har bara blivit bra bemött!

Nu på kvällen har vi varit på marknad. Där fanns ALLT, verkligen allt.


Lite kyckling?


Snacks och nötter




Tårtor


Grönsaker


Old Market i HCMC




Lite kött... undrar vad det i mitten är?


Denna söta kvinna köpte vi våfflor av innan vi gick hemåt.

Alla är helt galna i julskyltningen här. Turister står och tar kort i alla skyltfönster och butikerna skyltar utanför affären, tänk om det vore i Sverige. Hur länge skulle det stå kvar?



I morgon
går planet 06.00 till Phu Quoc. Vi blir hämtade 4.30 av taxi. Jag ska soolaa! Längtar efter the beach! Hoppas på internet där också. :) Har varit smididgt hittills.


Hoppas ni inte snöar bort där hemma och att ni gillar att se lite bilder från detta underbara land!! Love it!

Puss!


Feeling hot, hot, hot...

Här är det varmt! Igår när vi landade var det 25 grader 02.00 på natten och nu 19.00 är det 30 grader! Vi svettas och svettas. Imorse vaknade vi av att klockan ringde 8.30 för att hinna upp till frukosten innan 9.00. Det gick inte att komma upp. Vi somnade om och vaknade av att någon knackade på dörren. "Cleaning". "No cleaning" ropade Joel. Klockan hann bli 13.00 innan vi steg upp. :) Efter en välbehövlig dusch gick vi ner på stan och började med en lunch.

Joel tog fried rice with seafood in a coconut. Jag åt fried rice noodles with seafood. Hela middagen med öl, färskpressad passionsfruktjuice kostade 297.000 dong (ca 100:-).



Det är galet mycket mopeder här! När man ska korsa gatan är det bara att gå över för dom stannar aldrig om du tvekar. Dom vuxna har hjälm och nästan alla har munnskydd men barnen har inget av det.


Färsk frukt och godis.





Hittills gillar vi Vietnam mycket! HCMC är mycket renare än bangkok. Ska bli spännande att se Phu Quoc och Mui Ne, hon på resebyrån här nere sa att det var de finaste stränderna i Vietnam.

Jag älskar kameran nu med nytt objektiv! Det blir riktigt bra bilder och det är så roligt att fota. :) Joel får vara testmodell en hel del.

I morgon åker vi för att utforska Chu Chi- tunnlarna. Dom hämtar oss 8.20 för en halvdag.

Det är så kul att läsa era kommentarer! Miss you!

Puss
från ett kyligt hotellrum ;)


Ps. Tre öl kostar 9 svenska kronor i affären /Joel


Starbucks & Air China

Efter en åtta timmars något lång flygresa med ett sunkigt plan sitter vi nu på Burger King på Pekings flygplats. Vi har hunnit avverka en capuccino på Starbucks och kikat runt lite. Passar på att utnyttja den fria WIFI som finns och blogga lite från Wilmas dator som vi lånat med oss på resan. Tack snälla, gulliga Wilma! Nu kan vi hålla er uppdaterade.




Om ca sex timmar åker vi vidare mot HCMC (Ho Chi Minh City).

Skål! ♥


"Julen 2010"


I söndags kom några ur familjen till oss. Vi åt risgrynsgröt, mammas tunnbröd och nylagad skinka. Till det drack vi julmust och glögg. ♥ Det var lilla julafton, vi fick några julklappar trots att vi inte skulle ha några. Gulliga ni!












Har köpt en extern blixt och ett nytt objektiv till min Canon 500 och det blir grymt stor skillnad på bilderna! Det är så roligt att fota. Kommer att fota massor i Vietnam!



Älskar vintern men imorgon lämnar vi Sverige för 3 härliga veckor. Tänk... bröllopsresan är redan här. ♥

 


"Vänskap är kärlek utan vingar"

Camilla hade gjort grymt mycket gott igår. Det var en jättetrevlig kväll med gamla vänner och nya bekanskaper.
 








Igår slogs jag en än gång av vilka vänner jag har. Jag skulle inte byta ut Er för allt i världen. Och jag är helt säker på att vi alltid kommer att vara väldigt goda vänner. Jag älskar Er! ♥


En annan älskling som jag fotade nu... hon ligger och värmer sig vid kaminen.



3 dagar kvar...

Lördag igen. :) Step- pass står på schemat, sedan lunch och shopping med mamma på stan. ♥ Ikväll bjuder Camilla på "julmys", det blir trevligt att träffas allihopa! Nu måste jag upp ur soffan och packa träningsväskan!

Jag har verkligen inte hunnit med bloggen den senaste tiden, det har varit lite mycket i livet just nu. Hoppas på en lugnare period på jobbet nästa termin? Men i Vietnam ska jag försöka blogga för er... om internet finns vill säga. ;)


Visum


Igår hämtade vi vårt Visum på posten! Nu är vi välkommen in i Vietnam för en semester på 21 dagar. :)



Igår kväll tog vi en walk till Oppala för att äta middag + några glas vin. :) Nu har S & N flyttat ut till ett jättefint hus! Dom kommer att få det riktigt bra där ute. Hela huset var fullt igår av grannar, familj och massa ungar. ♥

Nu ska jag iväg och träna, sedan blir det en sväng till Malin som flyttat och ikväll kommer Niklas och Pernilla hit på lite tacos. Bara en massa trevliga saker som händer idag! En riktigt mysig söndag! ;)

 


Burr!

Jag fryser nästan ständigt! Usch vad kallt det är! Imorse på morgonpromenaden ville inte ens Mollie vara ute, hon gick 1 meter efter mig hela tiden! Lilla gumman!

Imorgon har hjälper vi Joels syster m. fam att flytta. Sen ska Wilma och Edwin sova här. Helgen blir nog lugn, inget alls inplanerat. Så skönt!! :) Jag ska njuta!


RSS 2.0