Usel...

Ni fortsätter att kika in och jag känner mig som en usel bloggare... Har haft "häcken full"! Hoppas det ska lugna ner sig lite nu. Tar en lugn kväll med bästa Malin i svampskogen i Forsby. Vill ha med mig massor med kantareller hem! Gud så gott! :-)

Har haft en supermysig och trevlig helg i Göteborg med Sara och Erik! Tack för det! ♥ Laddad med energi efter en sådan helg. :-)



Nu lämnar vi Vitgrund...

img_3677 (MMS)

Nu lämnar vi Vitgrund...


Vilken underbar morgon... Solen lyser unde...

img_9340 (MMS)

Vilken underbar morgon... Solen lyser under dagens morgonwalk! Livskvalité.


Vårt hus!

Helgen som var bjöd på en riktigt trevlig middag med Camilla och Dennis på fredagen. Tack för det KÄRA vänner! ♥ I lördags var det inflyttningsfest i Oppala med middag, trubadur och fest! Grymt kul! Söndagen spenderades i Valbo där lillasyster firades som fyllde 23 år. :-) Fullspäckad helg precis i min stil! (Hann med ett frisörbesök hos underbara Sofie i fredags också! Så nöjd som vanligt ;-))

Vi har ju fixat ett rum på övervåningen för ett tag sedan. Nu lägger jag upp lite bilder så får ni se!



Är så nöjd med taket/väggen och golvet som blev så bra när det slipats!







Nu är sommaren snart slut och hösten här.
Idag var det skolstart för alla förväntansfulla barn! Roligt att träffa alla underbara barn i klassen igen efter ett långt sommarlov! Nu har vardagen kickat igång på riktigt. I love it!

Nu ska jag mysa med en smoothie och kika på Svenska Hollywoodfruar!


Sista semesterdagarna...

...har varit helt UNDERBARA! Har varit ute med båten varje dag och igår övernattade vi på Limön. Så mysigt! ♥

I fredags följde pappa med oss ut. Vi var till Limön och Bönan. Lunchen intogs på bryggan i Bönan.






Sötaste lilla båten låg i Bönan.



I lördags var mamma, moster + man med oss hela dagen på båten. Vi åkte först till Vitgrund, där tog vi en promenad och kikade lite. Sedan åt vi sillunch på bryggan.



Inte riktigt vår båt... ;-)



Där ligger vår lilla båt!





Mamma och Marre tog med lunch! Så gott!!



Längs stigen på Vitgrund hade någon roat sig med att skriva på stenar. Små gulliga citat längs hela vägen.



På eftermiddagen släppte vi av dom på stan innan vi åkte över till Limön. Det var riktigt härligt! Vi skålade i skumpa och åt kräftor! :-)











Finaste solnedgången!
Ville aldrig att gårdagen skulle ta slut... Tänk vilken sommar det har varit! Helt underbar!!!


Imorgon är det dags att börja jobba! Klockan ringer tidigt, det känns riktigt ovant men det ska bli skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Än är inte sommaren slut. Hoppas på ett varmt augusti och september!

Nu blir det film och ännu mer mys i soffan.

 

 


Vi firar första övernattningen på båten me...

img_1731 (MMS)

Vi firar första övernattningen på båten med Champagne! Har haft den bästa dagen på länge med Joel, mamma, Moster + sambo! En heldag på havet med silllunch, glassstopp i Bönan, sol på brygga och i båt! :-) Nu ska vi äta kräftor och övernatta på Limön bara vi två! <3 Bilder kommer upp imorgon! Ha en underbar kväll! Kram!!


Mollan gillar båtlivet! Idag myste hon lik...

img_0878 (MMS)

Mollan gillar båtlivet! Idag myste hon lika mycket som vi gjorde! Imorgon blir det en till tur, kanske till Limön och bönan! Det gäller att njuta av de sista semesterdagarna! :-)


Nu blir det premiärtur med vår 'nya' båt! ...

img_2943 (MMS)

Nu blir det premiärtur med vår 'nya' båt! :-) mollie myser! Bara solen som fattas!


Frukost


Har hittat ett gott och nyttigt recept på smoothie hos denna tjejen!

 


150 gram Kesella 1%
50 gram hallon/blåbär
1 msk Cocosa (kokosolja)
Kolsyrat vatten

Mixa med en stavmixer! Supergott!

Cocosa är:

Beskrivning:

Cocosa Extra Virgin kokosnötolja

Kokosoljan används i kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Med andra ord  blir det mesta av kokosoljans mättade lätt smältbart och snabbt omvandlat till energi p.g.s av sitt höga innehåll av Laurinsyra.

Cocosa Extra Virgin kokosnötolja är idealisk i låg kolhydrat dieter då den inte höjer blodsockernivåerna, och bibehåller fettförbränningen.
 

  • Motverkar hudens åldrande, använd som hudkräm
  • Ekologisk
  • KRAV-märkt


Cocosa – med en doft och smak från tropikerna! Nu finns det två kokosoljor från Soma Nordic AB, Cocosa Pure och Extra Virgin!
Pure, utan smak och lukt, steker du med i din matlagning(Tål hög värme)och Extra Virgin används som kosttillskott eller som smakgivare i din matlagning.

I Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin från Soma Nordic finns inga transfettsyror! Cocosa Pure och Cocosa Extra Virgin är ekologisk och KRAV-märkt.

Rekommenderat dagligt intag:
Som naturligt tillskott av nyttiga fettsyror: 1-3 matskedar per dag, kan intagas som den är, på brödskivan, smoothies eller. shaker, bakverk, som tillsats till maten efter stekning och kokning för att bevara vitaminer, mineraler och antioxidanter. Oljan kan förvaras i rumstemperatur; oljan blir flytande vid 24°C


Cocosa Pure: Mättade fettsyror 94,28 %
Enkelomättade fettsyror 4,88 %
Fleromättade fettsyror 0,77 %
Omega 3 <0,1 % Omega 6 0,77 %
Transfettsyror <0,1 %

Analyserna är utförda av AnalyCen i Lidköping, 2006-11-10.


(Bodystore.com)

Har spenderat ett par timmar på Kvik! Sara...

img_1770 (MMS)

Har spenderat ett par timmar på Kvik! Sara är grymt duktig och vår nya tvättstuga + badrum blir nog jättesnyggt! Längtar till vi får sätta igång! Nu en lunch på stan tillsammans med Charlotte! :-)


Aktiv dag!

Första dagen utan halsont har varit grymt aktiv!

Morgonwalk med hjärtat 7 km
Ogräsrensning i trädgården
Klippa ner en syrénhäck (jobbigare än man tror!)
Walk med Pernilla i hemlingby 1 mil

Nu myser jag i soffan med hårinpackning, Ryvita med makrill och kanelté!

Imorgon väntar en spännande dag! Nagelfix hos Linda på morgonen och sedan annat fix! :-)


Total vila

Den 22 juli blev jag sjuk. Hade lite feber, halsont och kände mig krasslig. Vilade inte alls eftersom vi åkte till Gotland dagen efter. Där blev det fest vilket inte gjorde min "förkylning" bättre! Nu har jag inte kunnat träna på två veckor eftersom jag haft ont i halsen till och från! Det är ju farligt att träna med halsont, någon promenad har det blivit ändå när det har känts bätte i halsen. Det är så grymt tråkigt att inte kunna träna när man är van!

Idag är första dagen på två veckor som jag inte känner av halsen så imorse tog jag och J en walk runt Forsby! Nu ska jag bara ta snabba promenader tills jag mår 100% bra igen! Tänk om jag vilat direkt när jag kände mig dålig? Tror inte jag skulle ha dragits med halsen så här länge då!!

Maten blir inte heller bra när man har semester och bara slappar! Glass nästan varje dag, godis, vin, grillat med efterrätt, lite mer glass, chips, mer vin, några drinkar... det har satt sina spår på kroppen (haft ont i magen) så nu lääängtar jag efter att ta tag i träning och kost igen! Tror inte jag kommer köra strikt LCHF men min mage mår inte bra av pasta, bröd, ris, potatis, vetemjöl, osv. Så det blir min egen variant av det! :-) Saknar mina grötfrukostar och jag vill kunna äta en grov smörgås om jag är sugen på helgerna. Kommer att hålla kolhydratnivån låg men unna mig efterrätt och godis om jag är sugen!



Gotland 2009

Saknar mina tjejer! ♥ 
Nu var det längesen vi sågs allihopa! Ska vi ha en "Halv åtta hos mig" innan sommaren är slut?

 

 


Kräftskiva 2011


Blev en spontan kräftskiva i stugan i helgen. Vi åkte upp i fredags tillsammans med Jana och Daniel, Åt mat och spelade kort hela kvällen! På lördagen blev det solning och vattenskidor!

 




Joel och Markus åkte wakeboard och vattenskidor!


 



Kräftor, paj, sallad, ost och kex, frukt och annat mumsigt!







Massa kärlek ♥

 



Det blev en härligt kväll!!

Har haft en till underbar vecka med sol och bad! Hoppas nästa blir lika fin eftersom vi har en rolig sak att se fram emot! :-) Min sista semestervecka dessutom! Längtar till vardagen och jobb nu men vill gärna att värmen och sommaren stannar några veckor till!


Det finns inte tillräckligt med ord... Öpp...

img_6333 (MMS)

Det finns inte tillräckligt med ord... Öppnade en blogg och via den skänkte jag 200 kr till läkare utan gränser. Gör det du också! 200 kr är inte mycket pengar för mig men för de svältande barnen i Afrika!  Det lilla gör stor skillnad! En liten uppoffring för mig, hjälper någon annan!


...

Startade dagen med en walk på en timme. Ätit god kesofrukost och fixat ordning tonfisksallad. Nu blir det Engeltofta hela dagen och ikväll grillning med stora släkten hos mamma och pappa!

Bilder från grillkväll hos oss för 2 år sedan!








Hade en riktigt mysig dag igår. Wilma och Edwin sov här, vi var till Valbo och badade, lagade hemgjord pizza där och på kvällen spelade jag och Joel tennis! (grymt kul!!) Tog sedan bilen till stan och drack té och hade en trevlig pratstund med Pernilla. ♥


Hittade en liten bild på oss för x antal å...

img_3163 (MMS)

Hittade en liten bild på oss för x antal år sedan! Vår första utomlandsresa <3


RSS 2.0