Mui Ne + Ho Chi Minh

Här kommer först lite bilder från Mui Ne.

Dom små runda båtarna fiskar dom i.


Hot Pot som vi åt på en restaurang vid hotellet. Man får själv blanda i lite ingredienser. Jättegod soppa!




Nyårsafton. Titta noga så ser ni hummern på bordet. ;)



Idag vaknade vi ganska tidigt och gick upp för att äta frukost. Vilken frukost! Det fanns allt du kan tänka dig. Jag åt fullkornsbröd, yoghurt med aprikoser och all bran, parmaskinka, ost och massa färsk frukt. Supergott!

Sedan gick vi upp till poolen för att bada och sola någon timme. Jag är ju lite rastlös så efter några timmar gick vi ner på stan. Sen har vi gått, gått och gått i sex timmar! Fötterna gör lite ont nu. :) Jag har köpt en snygg kavaj men annars har vi inte hittat så mycket än. Vi var mest in i en massa fina gallerior med märkeskläder idag. Det är nästan lika dyrt som hemma med diesel, nike, adidas, osv.

Vi stannade till för att äta frozen yoghurt glass. :)


Vi har blivit varnade för tjuvar här i HCMC. Idag fick vi se ett par killar på vespa som snabbt "röck" en tjejs väska! Hon skrek till men dom åkte snabbt därifrån. Man ska passa sig noga för det går så grymt fort och ingen hinner få fast dom heller för på en vespa kommer dom snabbt undan.

Så här packat var det i trafiken igår kväll!



Barnen har ju inte hjälm här och ofta åker dom 4-5 stycken på en moppe.

Just ja! Vi var på War Remnants Museum idag. Krigsmuseet här i HCMC. Det var intressant att se en del bilder från kriget men vi fick bara se en sida av det. Att allt som hände under kriget var USAs fel. Vi visste att det skulle speglas på det viset innan. En del bilder var riktigt otäcka att se, på missbildade barn (krigets sekundära offer som drabbats av förgiftningar) och döda människor. Jag förstår inte hur vissa kan gå runt och fotografera bilder på döda barn på ett museum. Det räcker att bära med sig det i minnet. :(



Nu ligger vi i sängen, äter godis, kikar på film och vilar fötterna. Imorgon väntar nya äventyr! Vi ska upp 6.00 för att åka till Mekong Deltat! :) Weeii!


Tack för alla kommentarer! Vi saknar er jättemycket hemma!


Petra: Vi ska leta klocka till dig på marknaden på tisdag. :)

Kommentarer
Postat av: syster Sara

Herregud vad folk!!Ja.. jag har ju sagt att ni ska hålla i varandra....!!! Idag har vi städat ur det sista ut Hille, imorn skriver vi kontrakt både på Hille och Oppala, nice, då har vi bara ett ställe att engagera oss i. Just nu står husan, Petra och lagar mat, kyckling med rosepepparsås står på schemat, vi har även hunnit med en sväng till Valbo!!

Ha det fortsatt bra Kram från -3,2 gradigt Oppala

2011-01-02 @ 16:57:13
Postat av: syster Petra.

Än en gång, vilka bilder, så talande för hur de lever. Vilken folkmassa, inte konstigt att det finns tjuvar där måste ju vara omöjligt att se vem som tagit väskan i den röran:)

Ja nu börjar det närma sig, inte långt kvar, hoppas att ni är nöjd med er resa....vi ser fram emot att få träffa er igen, känns så längesedan. Va roligt att ni tittar på klocka till mig, men ni behöver inte leta ihjäl er. Se till att njuta era sista dagar. Ses snart... Kram

2011-01-03 @ 21:33:13
Postat av: charlotte

Vilken underbart härlig bröllopsresa ni verkar ha! Njut! Själv har jag tagit en runda i skidspåret. Termometern på minus 13! Allt har ju sin tjusning...

Ha det gott, vi ses om en liten vecka!

Kramar från Charlotte

2011-01-03 @ 22:13:42
Postat av: Anonym

Vilken underbart härlig bröllopsresa ni verkar ha! Njut! Själv har jag tagit en runda i skidspåret. Termometern på minus 13! Allt har ju sin tjusning...

Ha det gott, vi ses om en liten vecka!

Kramar från Charlotte

2011-01-03 @ 22:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0