Cu Chi tunnlarna & Phó 24

Nu ligger vi hemma i sängen, äter våfflor och färsk ananas efter en hel dag på resande fot. Vi gick upp 7.30 för att äta en liten annorlunda frukost. En del saker undrar man om det verkligen hör hemma på frukostbordet men efter lite letande åt jag rostad toast med marmelad och lite omelett som en kock tillagade på plats. Joel provade även deras specialitet som börjar på Phó ..., som är nudelsoppa med biff. I varenda gatuhörn står dom och tillagar detta.

Igår bokade vi en resa till Cu Chi tunnlarna som ligger 5 mil från HCMC. Vi betalade 15 Dollar per person och fick då åka på Saigon River med en båt.

 


Människor bor efter floden i båtar och hyddor.


En del har ganska fina hus. De här låg på ena sidan floden.


En del har det lite mer spartanskt. Detta låg på andra sidan floden. Vi såg även några som tvättade sina kläder och badade i den smutsiga ån.

Båtresan tog ungefär 2 timmar.


Cu Chi tunnlarna var verkligen intressant att se! Vietnameserna byggde tunnlar under jorden som var 250 km långa. Under kriget bodde det 16 000 personer där för att skydda sig mot fiender. 


Ett "Foxhole" i marken. Joel provade att krypa ner men jag har det bara på film.


Joel kröp ner i tunneln. (Inte han på bilden)



Många förknippar Vietnam med krig men landet har så mycket mer än ett 20 årigt krig i sitt förflutna. Av det lilla vi har sett är det ett helt fantisktiskt land! Människorna är så trevliga och vi har bara blivit bra bemött!

Nu på kvällen har vi varit på marknad. Där fanns ALLT, verkligen allt.


Lite kyckling?


Snacks och nötter




Tårtor


Grönsaker


Old Market i HCMC




Lite kött... undrar vad det i mitten är?


Denna söta kvinna köpte vi våfflor av innan vi gick hemåt.

Alla är helt galna i julskyltningen här. Turister står och tar kort i alla skyltfönster och butikerna skyltar utanför affären, tänk om det vore i Sverige. Hur länge skulle det stå kvar?



I morgon
går planet 06.00 till Phu Quoc. Vi blir hämtade 4.30 av taxi. Jag ska soolaa! Längtar efter the beach! Hoppas på internet där också. :) Har varit smididgt hittills.


Hoppas ni inte snöar bort där hemma och att ni gillar att se lite bilder från detta underbara land!! Love it!

Puss!


Kommentarer
Postat av: Maria

Vi gillar bilder! :) Snacka om skilda världar, superfina hus och fallfärdiga hus... Låter som att ni har det underbart, det gillas! Kram

2010-12-17 @ 17:15:27
URL: http://mariakatarinacarlsson.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Så himla kul med bilder, Wilma tyckte att tårtorna såg goda ut ! Ha så mysigt på stranden och njut. Här har vi fredag kväll med hemgjord pizza.

P & K Nilla med familj

2010-12-17 @ 18:53:36
Postat av: syster Sara

Ser hur mysigt ut som helst, vad tuff Joel var som gick ner i tunneln....skulle jag aldrig gjort!!! Jätteroligt med bilder.!! Skyndade mig hem efter en trevlig kväll på O´learys med mina skoltjejer för att se om några bilder fanns!!Ha det nu så mysigt på stranden!

Kram från ett -2.2 gradigt uppehålls Sverige

2010-12-17 @ 23:12:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0